Categoriearchief: Geen onderdeel van een categorie

English Quest 1.0

We are happy to announce our first Quest 1.0 in English from 12 - 15 March 2020.

Since our English website isn't ready yet, registration can only be done via the Dutch website using this link KingsMen Quest 1.0 English.

Unfortunately most of the texts of our website are in Dutch. If you need translation, we advise you to use the Google Chrome translation option. It will translate this complete website. More information about Google Translate can be found here.

Unieke Quest 1.0 Februari

 

Sneeuw!

De eerste KingsMen Quest tocht dit jaar, Quest 1.0, werd meteen een unicum: de abdij lag onder een halve meter sneeuw! Dat zorgde niet alleen voor prachtige beelden, het maakte ook de wandelingen een stuk uitdagender.

Hart!

Hoe intensief de bergwandelingen in de sneeuw ook waren, de grootste uitdagingen lagen niet zozeer buiten ons in de sneeuw, maar binnen in ons eigen hart. Veel mannen hebben de moed gehad om hun worstelingen uit het verleden of binnen de relatie op tafel te leggen. Daaruit zijn prachtige stappen naar ‘radicale veranderingen’ gezet op gebieden zoals alcoholgebruik, internet, de relatie met echtgenoten, vaders en zonen en het investeren in ‘categorie 4’ vriendschappen.

Eigenlijk werd het een Quest 1.5 door de enorme fysieke uitdaging. Maar juist daardoor werden onze harten diep geraakt.

 

 

Quest 3.0

IMG_0302 IMG_0311 IMG_0340

Quest 3.0 in Oktober 2017, was wederom een grandioze tocht. 

Quest 3.0 is de Tocht der tochten, in totaal 60 Km wandelen, 2800 meter klimmen, bidden, luisteren naar God en naar jezelf.

In oktober zijn weer 10 Kingsmen deze ultieme tocht aangegaan en hebben de top van de Canigou bereikt. Niet alleen een overwinning in fysieke zin, maar ook een enorme stap in vriendschap, wilskracht en de zoektocht naar God. Om op 2800 meter hoogte de Mis te mogen vieren is een enerverende ervaring.

De nachtelijke heenreis in de busjes zorgde voor een prima stemming met goede en open gesprekken, maar ook door het afwisselen van de chauffeurs voor 'voldoende' nachtrust. De tocht naar de Canigou was zoals altijd pittig en ook dit jaar weer onder een stralende zon. De laatste klauter-meters naar de top waren voor de mannen een uitdaging en werd door iedereen ...aan het einde... met een brede glimlach op de top werd afgesloten. Pater Emmanuel diende de Mis op en op 2800 meter hoogte, omgeven door vrienden gaf dit een enorme intense en intieme sfeer.
De terugweg is altijd lang. Dit jaar kwamen we in het donker aan, maar de verassing en opluchting was groot toen we door de gehele gemeenschap van de Abdij buiten werden opgewacht.

De Quest 3.0 Tocht is en blijft een ervaring voor het leven.