KM Quest 1.0 – September 2019

  • 4 september 2019 - 8 september 2019
    17:00 - 22:00
Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

banner_1-02

MANNENTOCHT: 4+ DAGEN
LOCATIE: Franse Alpen 
Prijs is exclusief vrijwillige bijdrage aan de abdij voor verblijf, inclusief reis, verzekering e.d.
VERVOER:  Met busjes vertrek vanuit Eindhoven op woensdagavond 4 september
AANKOMST: Donderdag 12.00 in de abdij
TERUGKEER: Zondagavond rond 21.00 in Eindhoven

banner_met_logo2

UITDAGING
De mannentochten bestaan uit een serie van 3 Quest tochten die verspreid over ruim 3 jaar gedaan kunnen worden. Iedere volgende tocht is fysiek, spiritueel en in de voorbereiding uitdagender. Tijdens de tocht is er dagelijks stille tijd en wordt er op basis van een dag-thema een inleiding of getuigenis gehouden. Met prikkelende vragen gaan de mannen persoonlijk aan de slag.
KM Quest 1.0
Tijdens de Quest 1.0  tocht worden er 2 tot 3 lichte bergwandelingen gemaakt. Met een normale conditie zijn deze wandelingen eenvoudig te doen. Inhoudelijk gaat deze tocht over identiteit, mannelijkheid, vriendschap en standvastigheid. Als voorbereiding krijg je na inschrijving een boek op wat je voorafgaand aan de tocht gelezen moet hebben. Iedere volgende tocht is in alle opzichten iets uitdagender.

Het programma wordt vooraf niet bekend gemaakt. De maaltijden en de gebedstijden worden verzorgd door de in de abdij wonende religieuze gemeenschap en daar zullen wij als groep deels bij aansluiten.

line

locatie  

Adres
1242 Chemin du Monastère, Plancherine, 73200

Beschrijving:

klooster
In de Franse Alpen, onder het meer van Annecy ligt deze eeuwenoude Trappisten abdij. Beroemd om zijn mooi verzorgde liturgie en door de uitstekende kazen die ze hier maken. De mannelijke monniken leiden een uiterst gedisciplineerd leven van gebed, arbeid en stilte. Ze leven volgens de regel van Benedictus. Wij mogen te gast zijn in hun huis en meedoen met het ritme van het huis.